Зелений гай, 13.07.2011

Місце риболовлі: Зелений Гай / Варківські канали

Початок риболовлі: лип. 13, 2011 00:00

Кінець риболовлі: лип. 13, 2011 00:00

Тип риболовлі: Фідер

 Розвідав для себе новий став в селі Зелений гай. Це як на Дубно, поворот на Варковичі. Повертаєш з траси наліво, проїжджаєш метрів триста і звертаєш на польову дорогу - метрів 600 і став.

Як з дубенської траси буде поворот на Варковичі, то по лівій стороні буде видно в полі дерева. Це і є ставок. До нього два під'їзди. Перший через село Зелений гай (там буде поворот на ліво між хатами), але вкінці буде погана ділянка. В темноті той поворот можна і проскочити (я їхав вдень і не помітив). Друга - доїхати до зупинки (там ще два кабаки будуть) і за нею знову таки на ліво з дубеньскої траси. Потім знову на ліво на дорогу до ставу. Дорога там скоріше не польова, а лугова. Але проїзд нормальний. Цю дорогу легко помітити бо з права від неї тягнуться насадження картоплі, кукурудзи. А з ліва (метрів 50) буде канава.

Водойма не велика ні мала, триста в довжину, сто в ширину. Посередині острівець. Ближче до протилежного берега багато заростей. Але місця є. Коштує 50 гривень. Зі слів сторожів риба карась і карп до 3 кг. Був два раза. Погодні умови були не надто сприятливі але карась клював. І бачив як виверталось щось велике. Найкращий кльов карася був в корчах. Примудрився ловити пікером - кидав метрів десять від берега в проміжок між двома корчами. І в принципі ні обривів ні зацепів не було. Розмір рип різний від долоні і більший. Я своїх зловив на опариша, а кум своїх на кукурудзу. Риба явно була не голодна - було багато одиночних сіпань, видно зацікавилась опаришем а їсти його не захотіла. Розтин також показав порожні шлунки. Але були три покльовки дуже сильні такі що пікера аж до вони розвернуло. Але годівниця на пікері легка, гачок маленькій тому не  засіклося. Ще є білий лебідь. Сторожа кажуть є прикмета: якщо він на воді кльов буде, а якщо на березі то вибачайте.

[roony]


Коментарі